Home

Compensare ore suplimentare cu timp liber

Compensarea orelor suplimentare. Compensarea muncii suplimentare se poate face în două moduri: cu ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea orelor suplimentare (în aceste condiții salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru); cu un spor. Art. 122 din Codul muncii prevede ca munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. Termenul in care este posibila compensarea cu timp liber corespunzator a fost asadar prelungit de la 30 de zile la 60 de zile. Angajatorul nu are un drept de optiune intre compensarea orelor libere si plata lor Art. 122. [compensarea muncii suplimentare prin ore libere platite] (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. (2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru

Compensarea orelor suplimentare

Astfel, daca in luna mai angajatul efectueaza 200 de ore, cu acordul lui scris pentru ore suplimentare, cele 32 de ore fiind compensate cu timp liber, el va fi platit normal, la fel si in lunile urmatoare, iar in termen de 60 de zile se vor acorda orele libere in schimbul lor. Dar salariul nu este influentat Se agreeaza ca, orele sa fie compensate cu timp liber astfel: in luna ianuarie 2021, 8 ore iar in februarie 2021 celelalte ore. Prin planificarea lunara , salariatul lucreaza asfel: - in ianuarie 2021, 160 ore (norma lunara) la care se adauga 8 h (1 zi) Liber platit (sau compensare ore suplimentare) pentru 8 ore suplimentare din decembrie 2020.

Ghid practic: Totul despre compensarea orelor suplimentare

  1. Plata ore suplimentare si compensare cu timp liber Buna ziua, Lucrez schimbul 1, 5 zile pe saptamana, cate 8 ore asa am programul, insa adeseori in timpul saptamanii fac ore suplimentare, de..
  2. Procedura de compensare cu timp liber: O problemă controversată, ce nu a fost lămurită nici de Legea nr. 40/2011 pentru modificarea şi completarea Codului muncii, este legată de procedura compensării orelor suplimentare prin ore libere plătite
  3. Din pontajele depuse de parata la dosar, reiese ca acesta a fost platit constant in aceasta perioada pentru un program de lucru de 8 ore/zi, desfasurat de luni pana vineri, neexistand compensare cu timp liber corespunzator. De altfel, parata si neaga prestarea orelor suplimentare
  4. In exemplul de mai sus 168 ore norma+12 ore suplimentare , din care 12 ore sarbatoare legala. Calcul salariului ar trebui sa se faca astfel:-168 ore regie; - 12 ore suplimentare cu 200%; - 12 ore SL cu 100%. As dori sa stiu daca este corect. Multumesc
  5. In cazul compensarii cu timp liber corespunzator, salariatul nu va fi platit pentru orele suplimentare ci va fi platit pentru orele libere in luna in care beneficiaza de ore libere in compensare. In acest sens este si practica judiciara

Având în vedere faptul că, în cazul activității prestate în zilele de sărbătoare legală, legea nu prevede expres compensarea cu timp liber plătit, astfel cum se prevede în cazul muncii suplimentare, considerăm că, dacă această compensare este posibilă, timpul liber nu va fi plătit, iar salariatul beneficiază doar de salariul. compensare ore suplimentare Nu, întrucât potrivit legislaţiei in vigoare, în perioada 2019-2021, numai munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează în cadrul schimbului normal de.

Codul Muncii Adnotat - Art

  1. Compensarea cu timp liber. Munca suplimentara. Compensarea cu timp liber. Intrebare: Pentru luna ianuarie 20 zile lucratoare - 160 ore (program normal de lucru luni-vineri 8 ore zi), un salariat a lucrat 5 ore suplimentare. Conform art. 122 alin. (1), in luna februarie ii putem acorda 5 ore libere platite. Luna februarie are 21 zile lucratoare.
  2. Plata/neplata ore suplimentare/diurna? Scurt rezumat: in decurs de 3 zile lucrez 43 ore din care 27 intr-o zi (teoretic o zi). Se ofera diurna de cativa lei pentru mai mult de 12 ore petrecute la 24 ore. Nu se considera ore suplimentare atata timp cat se ofera diurna. Doresc sa nu mai primesc diurna si sa se ofere liber orele suplimentare (cu.
  3. Pentru a răspunde la întrebarea cu care am început, din cuprinsul Codului Muncii deducem că angajatorul nu are dreptul de a alege între a compensa în timp liber sau a plăti orele suplimentare, ci recompensarea acestora se face în următoarea ordine: mai întâi se încearcă o compensare a lor cu timp liber şi doar dacă această.
  4. Cum sunt recompensați pentru ore suplimentare angajații din sectorul bugetar? În sectorul bugetar lucrurile stau puțin mai diferit. Mai exact, angajații ce ocupă poziții de execuție sau conducere, care lucrează pentru instituțiile de stat și efectuează ore suplimentare vor fi recompensați doar cu timp liber corespunzător acestora
  5. Ore suplimentare: legislatie, recompensare, exceptii si amenzi. La angajare, se va stabili prin contract numarul orelor de lucru, in concordanta cu normele legale. In plus, angajatorul are dreptul sa ii solicite salariatului sa efectueze ore suplimentare, atat timp cat si acesta este de acord. Iata cum este reglementata legal munca suplimentara.

Durata timpului de munca. Munca suplimentara. Compensare cu timp liber corespunzator. Organizarea activitatii. Atentie la data valabilitatii intrebarii! Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 28 oct 2018 O parte din aceste ore sunt lucrate in zile de sambata si duminica, insa acestea au fost compensate cu timp liber corespunzator. Legile speciale nu fac distinctie intre acordarea de timp liber corespunzator platit si timp liber corespunzator neplatit, ci impune acordarea de timp liber corespunzator Munca suplimentara reprezinta munca prestata in afara duratei normale a muncii de 40 de ore pe saptamana. Drept urmare, orele prestate peste 40 de ore/saptamana, reprezinta munca suplimentara. In cazul comepnsarii cu timp liber corespunzator se vor acorda ore libere corespunzator orelor suplimentare efectuate.. Sursa: Legislatia Munci Compensare Timp Suplimentar Subsemnatul/a Marca Departamentul Serviciul / Biroul / Sectorul Va rog sa imi aprobati efectuarea zilelor libere in data / perioada: in compensarea orelor suplimentare lucrate in zilele : Data efectuarii orelor suplimentare Nr. ore suplimentare lucrate Semnatura Angajat / Data / Aprobat Manager direct (Nume.

Art. 123. [compensarea muncii suplimentare prin acordarea unui spor la salariu] (1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia Orele suplimentare. Programul normal de lucru este de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana.Munca prestata peste orele de program normale vor fi considerate ore suplimentare.Munca suplimentara nu poate fi prestata fara o intelegere cu angajatorul exceptand cazurile urgente pentru a elimina consecinte negative si accidentele.Maximum de ore pe saptamana este de 48(incluzand orele suplimentare)pe.

Ore suplimentare compensate cu zile libere platit

Având în vedere faptul că, în cazul activității prestate în zilele de sărbătoare legală, legea nu prevede expres compensarea cu timp liber plătit, astfel cum se prevede în cazul muncii suplimentare, apreciem că, dacă această compensare este posibilă, timpul liber nu va fi plătit, iar salariatul beneficiază doar de salariul. Din cuprinsul Codului Muncii deducem că angajatorul nu are dreptul de a alege între a compensa în timp liber sau a plăti orele suplimentare, ci recompensarea acestora se face în următoarea ordine: mai întâi se încearcă o compensare a lor cu timp liber şi doar dacă această abordare nu este posibilă, atunci angajatorul poate.

Cititorii ne scriu Compensarea cu timp liber a muncii suplimentare nu este admisă de lege Foto: sanatatea.ro Pentru angajatorul nostru a devenit mai mult regulă decât excepție atragerea salariaților la muncă peste program sau mai mult de opt ore pe zi, dar uneori și de 12 ore, fără ca să ne plătească suplimentar Această interpretare a sintagmei timp liber corespunzător se regăsește și în actele normative date în aplicarea textelor de lege supuse analizei de constituționalitate, în care se prevede, în mod expres, că, pentru compensarea muncii suplimentare, se acordă același număr de ore libere cu numărul de ore lucrate Compensare cu timp liber corespunzator in termen de 60 de zile dupa constatare; Daca nu este posibila compensarea cu timp liber se acorda spor de minim 75% (drept suspendat in anul 2012 prin L. 283/2011) Acordarea sporurilor la compensare; Indicativ in pontaj: R; Orele notate cu R se aduna la totalul orelor din luna in care se acorda compensare Nelamuriri privind compensarea orelor suplimentare cu timp liber 0; Nelamuriri privind compensarea orelor suplimentare cu timp liber. Întrebat de patriotul, 12 Iunie, 2011 ne acorda o zi libera de serviciu la acumularea a 8 ore suplimentare, cu toate ca ar trebuii sa beneficiem de 16 ore libere fiindca stiu ca orele suplimentare se platesc. Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. art 137 codul muncii Codul muncii compensare neplata ore suplimentare ore suplimentare timp de munca timp liber. Publicat de avocat iulia dumitru

Astfel, legiuitorul a optat ca solutie principala pentru compensarea orelor suplimentare cu timp liber si numai daca aceasta nu este posibila, munca suplimentara se compenseaza in bani. In ceea ce priveste cuantumul sporului art. 123 alin. (2) din Codul muncii prevede ca, sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin Compensarea muncii suplimentare. Conform art. 122. alin (1) din Codul Muncii, munca suplimentară se compensează prin acordarea de ore libere în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia, cu precizarea că orele respective sunt plătite. Conform art. 123 alin. (1), numai în cazul în care compensarea prin ore libere. Munca suplimentara. Compensare cu timp liber in urmatoarele 60 de zile. Intrebare: O societate presteaza servicii de transport rutier de marfuri intracomunitar. Angajatii sunt delegati in Belgia 60 zile. Dupa doua luni de activitate se intorc acasa in Romania pentru doua saptamani in repaus. Cele doua luni de activitate sunt decembrie si ianuarie Astfel, deşi se menţionează că s-a făcut dovada că recurentul a efectuat ore suplimentare, numite de pârâtă forţări (reglementate ca atare de Codul muncii), solicitarea ca acestea să fie compensate cu timp liber corespunzător a fost respinsă, cu motivarea că nu e posibilă dispunerea ei pentru că nu mai este angajat al. Astfel, conform art. 112 Codul Muncii, Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână . Însă durata maximă a timpului de lucru este 48 de ore pe săptămână, iar asta include orele suplimentare. Atenție: În cazul tinerilor în vârstă de.

Compensarea cu timp liber corespunzator a orelor suplimentar

Compensatie ore suplimentare. Depasirea normei orare se compenseaza cu timp liber corespunzator in urmatoarele 60 de zile. In situatia in care compensarea nu este posibila in acest termen, orele suplimentare se platesc in luna urmatoare cu un spor de minimum 75% din salariul de baza 9.16. Poli iúti. Munca suplimentar . Compensarea cu timp liber, obliga ie a unit ii.. 152 9.17. Poli iúti. Durata normal a timpului de lucru. Repaus s pt mânal. Timp liber corespunz tor. Munc suplimentar . Spor salarial. Invocare Referitor la acordarea tichetelor de masa pentru orele suplimentare compensate in cursul unei luni: Norma lunii februarie 2019 este de 20 zile lucratoare (160 ore), iar un salariat a fost prezent la serviciu 18 zile (144 ore) si 2 zile (16 ore) a fost in compensare pentru orele suplimentare efectuate in luna ianuarie 2019 Compensarea muncii suplimentare cu timp liber nu se admite. Compensaţia pentru munca prestată în zilele de repaus şi în cele de sărbătoare nelucrătoare Articolul 158 al Codului Muncii prevede că: Cu condiţia plăţii salariului mediu conform art.111 alin.(1), munca prestată în zilele de repaus şi în cele de sărbătoare. Intrebare: In cadrul compartimentului de Stare Civila, activitatea se desfasura si in zilele de sambata si duminica, acestea fiind considerate ore suplimentare si care, potrivit, OUG 103/2013 nu se platesc ci se compenseaza cu timp liber corespunzator. Salariatii din cadrul acestui serviciu cer ca aceste ore sa fie platite iar in caz contrar, nu mai sunt de acord cu efectuarea acestor ore in.

Majorari de 75% fara compensare prealabila cu timp liber Ștefan cum ar fi faptul ca sunt ore suplimentare care u sarit din amrja maxima de acordare de 60 de zile. Azi a avut loc o discutie destul de lunga la ANP, vor urma si altele. Am cerut sa nu se mai compenseze cu timp liber Tsl si Trs (sarbatori si repaus) si sa se initieze urgent. Munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru sau in zilele libere se va compensa numai cu timp liber, cu exceptia anumitor salariati din domeniul apararii, sigurantei si ordinii publice sau personalului cu statut special, potrivit datelor publicate joi seara de Ministerul Finantelor Publice Carmen Dan a facut, luni, o declaratie de presa in care a precizat ca, in urma discutiilor purtate cu reprezentanti ai Guvernului, s-a ajuns la concluzia ca orele suplimentare care nu pot fi recompensate cu timp liber - in special din cauza deficitului de personal - in urmatoarele 60 de zile dupa prestarea acestor ore sa fie platite..

Plata ore suplimentare si compensare cu timp libe

Consultatii juridice - compensare timp liber Contract de individual de munca pe timpul verii Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Sunt profesor suplimentar la un Liceu Tehnologic ORE SUPLIMENTARE LA LOCUL DE MUNCA. Munca suplimentara este definita ca fiind : munca prestată în afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, respectiv mai mult de 8 ore pe zi si de 40 ore pe saptamana. Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente.

acum 3 ani. orele suplimentare reprezinta una dintre cele mai sigure si simple metode de sifonare a bugetului: nu poti verifica daca si cite ore au fost efectiv lucrate suplimentar, nu poti sti / verifica daca angajatul nu a lalalit in mod deliberat in orele normale de lucru ptr a mai pune citeva ore 'suplimentare ca sa-si rotunjeasca venitul. nu poti sti / verifica daca angajatul nu a. Inainte de a trece la calcul trebuie sa stii prevederile din Contractul Colectiv de munca daca este cazul sau de ROI-ul societatii. Trebuie sa mai tii cont ca in general orele suplimentare se compenseaza cu timp liber in compensare. Sa zicem ca ai stabilit ca trebuie sa le platesti cu spor de 100% Sustine ca in perioada 07.08.2013 - 04.07.2015 a efectuat peste 1.290 ore suplimentare din care 1.045 ore efectuate in zilele de luni pana vineri si 245 ore efectuate in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale (03 si 04.01.2015) acest calcul fiind realizat dupa un extras din condica electronica de prezenta, o aplicatie instalata. acum 2 ani. orele suplimentare reprezinta una dintre cele mai sigure si simple metode de sifonare a bugetului: nu poti verifica daca si cite ore au fost efectiv lucrate suplimentar, nu poti sti / verifica daca angajatul nu a lalalit in mod deliberat in orele normale de lucru ptr a mai pune citeva ore 'suplimentare ca sa-si rotunjeasca venitul. nu poti sti / verifica daca angajatul nu a.

Un salariat a efectuat 5 ore suplimentare in luna aprilie 2012 , iar acestea au fost compensate cu timp liber platit in urmatoarele 60 zile. De exemplu in luna aprilie avem 160 ore + 5 ore suplimentare, s-au platit 160 ore, in luna mai avem 171 ore lucrate + 5 ore compensare , s-au platit 176 ore Orele maxime suplimentare de muncă. În general, legea din Austria vă permite să lucrați maximum 12 ore pe zi sau 60 de ore pe săptămână (inclusiv ore suplimentare). Lucrul pe o perioadă de 60 de ore pe săptămână este permis numai pentru o perioadă limitată de timp, în conformitate cu regulamentul convenției colective AGRAR

Compensarea orelor suplimentare lucrate de salariați

Compensare. Angajatorul este obligat la compensarea orelor suplimentare, fie prin acordarea de ore libere platite salariatului in urmatoarele 60 de zile, fie prin compensarea acestora cu un spor la salariu, potrivit prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil sau regulamentului intern, spor care nu poate fi mai mic de 75% din salariul. a. Sunt suplimentare și se plătesc 200% b. Și în acel caz sunt 8 ore suplimentare dar se plătesc 100% și se acordă liber la o dată ulterioară. Liber plătit bineînțeles. Liber în avans poate fi ignorat de organele de control ale ITM pe motiv că legea cere ca liber să fie acordat ulterior și nu anterior Cu alte cuvinte, dacă am lucrat pe 31.01.2020, care este duminică, și în acea zi, am efectuat și ore suplimentare, trebuie să primesc o dublă compensare dacă nu voi beneficia de timp liber în următoarele 2 luni

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI (SNPPC) protestează faţă de hotărârea guvernanţilor de a reglementa problema orelor suplimentare de anul acesta abia în 2010 şi doar prin compensare cu timp liber, potrivit unui comunicat al SNPPC remis vineri. VINERI, 28 AUGUST 2009, 13:50 ORE SUPLIMENTARE septembrie 11, 2010 at 6:11 am conteaza pentru salariat: Inainte de a trece la calcul trebuie sa stii prevederile din Contractul Colectiv de munca daca este cazul sau de ROI-ul societatii. Trebuie sa mai tii cont ca in general orele suplimentare se compenseaza cu timp liber in compensare Urgentele de munca de care se ocupa salariatul in timpul sau liber. Ce drepturi are acesta. Atat timp cat munceste in afara programului de munca, un salariat ar trebui remunerat de catre angajatorul sau, iar acest lucru nu ar trebuie trecut cu vederea. In acest sens, Codul Muncii face referiri clare, iar legislatia in vigoare prevede ca Ore suplimentare Oare ar trebui să ne îngrijorăm? orelor suplimentare prestate de mebrii noştri de sindicat de la începutul anului la zi, precum şi dacă există ore suplimentare necompensate cu timp liber peste 60 de zile în ceea ce ne priveşte..

Necompensarea orelor suplimentare cu timp liber

(2) din lege, în sensul de a primi recuperare (timp liber plătit) în zilele următoare, în care figura în grafic cu activitate. Intimata-pârâtă a motivat în faţa instanţei, invocând personalul insuficient, aspect de natură a întări ipoteza necompensării acestor ore cu timp liber, pe care instanţa trebuia să îl constate Invocă prevederile O.M.A.I. nr. 577/2008, potrivit cărora programul de lucru al poliţistului este de regulă de 8 ore pe zi şi 40 ore pe săptămână, cu 2 zile repaus, de regulă sâmbăta şi duminica, iar orele de serviciu prestate peste aceste limnite se consideră ore suplimentare şi se plătesc sau se compensează cu timp liber. Functionar public. Ore suplimentare. Semnificatia duratei deplasarii la punctele de lucru / 150 Politisti. Munca suplimentara. Compensarea cu timp liber, obligatie a unitatii / 152 Politisti. Durata normala a timpului de lucru. Repaus saptamanal. Timp liber corespunzator. Munca suplimentara. Spor salarial. Invocarea dispozitiilor Codului muncii. Salariile de bază/soldele de funcţie/salariile de funcţie/indemnizaţiile de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, precum şi indemnizaţiile aferente funcţiilor de demnitate publică şi funcţiilor asimilate acestora, prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017, vor fi menţinute la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020, potrivit Raportului. Compensare cu timp liber pentru activitatea în schimburi, pentru activităţile operative şi serviciul de permanenţă . Secţia a II­a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, decizia nr. 5210 din 11 iunie 2012 efectuarea de ore suplimentare; sarcinile care presupun desfăşurarea de activităţi după încheierea programului.

Nu pot presta ore suplimentare: a) Minorii b) Salariaţii care lucrează în condiţii grele, vătămătoare, periculoase c) Salariaţii de noapte d) Salariatele gravide angajatorul şi-a îndeplinit obligația de compensare cu timp liber corespunzător. 9. Repaus anual - Concediul de odihnă. Ore suplimentare Munca suplimentară este o muncă efectuată de un angajat la solicitarea angajatorului sau cu consimțământul acestuia peste timpul de lucru săptămânal care rezultă dintr-un program de lucru predeterminat și efectuat în afara programului schimburilor de muncă. La un angajat cu un program de lucru mai scurt, munca suplimentară reprezintă o muncă care depășește [ ORDIN 2721 10/07/2018 - Portal Legislativ. ORDIN nr. 2.721/C din 10 iulie 2018 privind condițiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată începând cu 1 aprilie 2018 peste programul normal de lucru de către funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare. suplimentare, proportional cu numarul de ore suplimentare efectuate. (5) Prin excepție de la prevederile art. 8, pentru personalul prevăzut la alin. (3) din prezentul articol, in anul 2018, in cazul in care compensarea cu timp liber nu este posibila in termenul prevazut de lege, munca suplimentar

Nu pot presta ore suplimentare: a) negociat cu salariatul) • Iar cele 48 de ore libere oricum sunt obligatorii nu întruneşte elementele constitutive ale unei contravenţii atunci când angajatorul şi-a îndeplinit obligația de compensare cu timp liber corespunzător 7 Nesecret Nr. 8767 / 09.03.2015. C O M U N I C A T Conducerea IPJ Bacău reinventează noțiunea de ore suplimentare Pe zi ce trece ne mirăm cum de cei din Polițiile Europene sau Americane nu practică furtul de creiere în privința unor chestori (unii dintre ei doctori grupa mare) din Poliția Română -ore-suplimentare-neplatite-si-necompensate-cu-timp-liber-grefierii-au-acuz € PROTESTUL GREFIERILOR - Circa 2.000 de grefieri s-au strans in fata Guvernului, revoltati de inechitatile si haosul din salarizare, de conditiile de munca, precum si de zecile de mii de ore suplimentare neplatite si necompensate cu timp liber

Numărul de ore suplimentare datorate nevoilor speciale ale angajatorului nu poate depăși 150 de ore într-un an calendaristic pentru un anumit angajat (articolul 151 § 3 din Codul muncii). Orele suplimentare legate de necesitatea de a efectua o operațiune de salvare sau de a elimina o defecțiune nu sunt limitate Referitor la numarul de ore suplimentare, la acest moment avem 825.000 de ore suplimentare necompensate cu timp liber, ore care se rostogolesc prin reportare din perioade anterioare. Stim deja ca aceste ore sunt prestate, in majoritate, de cei 4500 de salariati din schimburile operative Angajatii cu un contract de munca cu timp partial nu pot presta munca suplimentara. Potrivit Codului Muncii, angajatorul nu are dreptul de a alege intre a compensa in timp liber sau a plati orele suplimentare, ci mai intai incearca o compensare cu timp liber si doar daca aceasta abordare nu este posibila, atunci poate remunera in bani numarul. Ore suplimentare - pontaj Started By precum şi la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. - fie (dar solutia e cam fortata) sa ceara el (printr-o cerere adresata conducerii) sa vina la lucru in data de 2, cu compensare pe data de 6. in orice varianta, daca.

Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de

suplimentare Anexat la prezenta va inaintam Procedura privind efectuarea, compensarea cu timp liber corespunzator si Plata orelor suplimentare anexa la Decizia Directorului General al C.N.A.I.R.-S.A. IT. 595/07.052019. Mentionam ca procedura sus mentionata a fost elaborata impreuna cu sindicatul reprezentativ conform art. 60 alin De aceea, ei trebuie să primească Ore suplimentare dacă au lucrat mai mult de 40 de ore pe săptămână., Există o rată orară, care se înmulțește cu numărul de ore pe care angajatul le-a lucrat.de exemplu, dacă Mary are o rată orară de 10 dolari și lucrează 30 de ore într-o anumită săptămână, salariul ei pentru acea.

Munca suplimentara si compensare in 2021

Nr. de ore suplimentare efectuate care nu au fost compensate cu timp liber în termen de 60 de zile, potrivit legii: Total contravaloare număr de ore suplimentare achitate : Cuantum majorare 75% aferent numărului de ore suplimentare achitate: Total contravaloare ore suplimentare neachitat Timpul petrecut la locul de muncă pentru cei cu normă întreagă nu trebuie să fie mai mare de 40 de ore săptămânal, 48 de ore inclusiv orele suplimentare, respectiv 30 de ore pentru cei ce nu au împlinit 18 ani, dar au capacitate de muncă (au peste 16 ani sau 15 ani, în condițiile de la art. 13 alin (2) din Codul muncii) În mod greşit nu a acordat plata orelor suplimentare pentru 2010, 2011, 2012, având în vedere că prin dispoziţia 1475/7.08.2012 s-a dispus încetarea contractului individual de muncă începând cu data de 10.08.2012 şi deci nu se mai pot compensa orele suplimentare cu timp liber corespunzător

Daca acest timp care este pierdut pe drum intra la categoria ore suplimentare, aflam de la Inspectorul General de stat, Mariana Basuc din cadrul Inspectiei Muncii. Ea arata ca delegatia de munca este o masura temporara, care poate fi luata pe o perioada de pana la 60 de zile, prelungirea fiind posibila, cu acordul salariatului, cu cel mult. Fluturas de salariu pentru un brut de 2080 ron cu 0 persoane in intretinere. Am un salariu de baza de 750 lei pentru 174 ore lucrate in 2 zile cu 2 libere,cate 12 ore pe zi,iar pentru zilele de sambata si duminica mi se plateste doar 5 lei in. Consultații gratuite din partea specialiștilor. Calculator salarii cu ore suplimentare Timp liber, zile libere Dobrina D. nu a avut. al Dobrinei D. nici nu vrea să audă de ore suplimentare de muncă. o persoană care necesită îngrijire ar trebui înfiinţate 3-4 joburi. Titlul problemei de drept: Perioada în care se efectuează serviciul de permanenţă pentru cauzele urgente, astfel cum sunt prevăzute de Codul de procedură penală, în afara programului de lucru, în zilele libere sau în zilele de sărbători legale, constituie sau nu timp de lucru.Modul de compensare a muncii suplimentare şi a muncii efectuate în zile libere ori în sărbători legale

Aspecte privind compensarea muncii suplimentare, a muncii

Acasa » ore suplimentare Studiu: 55% dintre români ar accepta un job mai prost plătit, dar cu mai mult timp liber Românii îşi doresc să câştige mai mult timp personal în loc de bani şi nu mai sunt mulţumiţi cu ceea ce le oferă de obicei angajatorii, potrivit unui studiu realizat de Hunters, noua divizie de trenduri a companiei de. Intr-o luna cu 22 de zile lucatoare un angajat lucreaza 20, efectuand in cele 20 de zile un numar de 168 ore, iar alte 2 zile are concediu medical. Angajatorul..

Trebuie sa mai tii cont ca in general orele suplimentare se compenseaza cu timp liber in compensare. Sa zicem ca ai stabilit ca trebuie sa le platesti cu spor de 100%. Calculul se face astfel (u salar de 500, la o norma de 168 ore propus, si la un numar de ex. de 200 ore lucrate in luna - 168 ore in norma si 32 suplimentare): 500/168=2,97 lei/or Prin excepţie, durata timpului de muncă, care include şi orele suplimentare, poate fi prelungită la peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioada de referinţă de patru luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână, a adăugat avocatul Radu Ionescu Sporurile de noapte, pentru ore suplimentare şi sărbători, plătite pentru toţi bugetarii. Bugetarii primesc, potrivit proiectului Legii unice de salarizare, spor de noapte de 25%, 75% pentru orele suplimentare, dacă nu se pot compensa cu timp liber, 100% pentru munca în zilele de repaus sau de sărbători şi alte sporuri specifice. Optiunea 6: 11 ore suplimentare de condus masina cutie automata Opel cu 390 lei in loc de 660. Ora Didactica de condus = 45 minute. O persoana poate cumpara si folosi cate vouchere doreste. - Sedinta poate cuprinde: parcare, garare, lectii de condus . - Oferta valabila pentru persoanele care au obtinut permisul de conducere

Concediu placut, nu stiam ,va datorez scuze dar cam.arde.Deci,orele suplimentare se sting asa cum mi s-a spus,in doua moduri,prin plata sau compensare timp liber.De ce orele platite pot fi luate in calculul pensiei si cele compensate cu liber ,nu.Aceste ore au fost doar pontate in cadrul celor 6 luni lucrate.Poate sunt colegi care urmeaza sa se loveasca de aceeasi problema si de aceea e. Sporul de weekend se stabilește în sectorul privat conform articolelor de lege din Codul Muncii. La stat, lucrurile stau altfel. Potrivit legii, în urma OUG nr 90/2017, în 2018 orele lucrate suplimentar, peste programul normal de lucru se vor compensa numai cu timp liber. Cum se calculează sporul de weeken In plus, legiuitorul instituie interdictia efectuarii de ore suplimentare pentru anumite categorii de angajati precum: tinerii in varsta de pana la 18 ani, cei al caror program de lucru s-a redus ca urmare a conditiilor de munca, cei al caror program de munca s-a redus de la 5 la 4 zile, angajatii cu timp partial ore suplimentare 26 de rezultate pentru eticheta ore suplimentare ACTUAL. 18 SEPTEMBRIE 2019. Amenzi mai mari pentru exploatarea prin ore suplimentare ilegale Sindicatul Poliţiştilor protestează faţă de recompensarea orelor suplimentare cu timp liber. ULTIMELE STIRI. 14 AUGUST 2009. Poliţiştii au făcut 500.000 de ore suplimentare. Astfel, programul zilnic de lucru in cadrul aceleiasi companii nu poate depasi 11 ore pe zi. Cate ore poti lucra intr-o zi, in baza mai multor contracte de munca. In articolul 114, alin. 1 din Codul Muncii este prevazut faptul ca durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, incluzand orele suplimentare comentarii, Salariile de bază/soldele de funcţie/salariile de funcţie/indemnizaţiile de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, precum şi indemnizaţiile aferente funcţiilor de demnitate publică şi funcţiilor asimilate acestora, prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017, vor fi menţinute la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020, potrivit.