Home

Pesta porcina africana modificari anatomopatologice

2.10. Leziuni anatomopatologice 12 2.11. Diagnostic diferenţial 13 Capitolul 3: Formulare necesare la întocmirea dosarelor focarelor de PPA 15 Formularele tip care se completează de către medicul veterinar oficial sunt ataşate la finalul Manualului operaţional 16 PARTEA A II A 17 SUSPICIUNEA ÎN PESTA PORCINĂ AFRICANĂ 1 Pesta porcină africană este endemică la porcii sălbatici din continentului african la sud de Sahara. Boala la porcii domestici a fost identificată pentru prima dată de Montgomery la începutul secolului XX în Kenya, când echilibrul dintre gazdele naturale (porcii sălbatici africani) și agentul infecțios (virusul pestei porcine africane) a fost deformat prin introducerea de către. Leziuni anatomopatologice 12 2.11. Diagnostic diferenţial 13 Capitolul 3: Formulare necesare la întocmirea dosarelor focarelor de PPA 15 Formularele tip care se completează de către medicul veterinar oficial sunt ataşate la finalul Manualului operaţional 16 PARTEA A II A 17 SUSPICIUNEA ÎN PESTA PORCINĂ AFRICAN. Leziuni anatomopatologice 4.b.11. Diagnostic diferenţial de pesta porcina clasică/pesta porcină africană la mistreţi, în fondurile de vânătoare Formularul nr. 3: Model de Dispoziție de informare a cetăţenilor cu privire la zona infectată și măsuri - pesta porcina africana (nu se poate distinge numai pe baza semnelor clinice si anatomopatologice.Este esentiala trimiterea probelor pentru examinare de aborator)

Pesta porcina Africana va fi suspicionata pe baza simptomelor clasice de boala febrila, cu scaderea febrei si aparitia manifestarilor clasice cu 48 de ore inainte de moarte. Rata mortalitatii este de ridicata ajungand pana la 100% ORDIN nr. 20/195/2018 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR Nr. 20 din 5 martie 201 In pesta porcina acuta si subacuta marea majoritate a porcilor bolnavi prezinta o leucopenie intre 3.000 si 9.000 pe m.m.c., scaderea cea mai accentuata fiind intre a 4-7-a zi de boala. In faza finala a bolii leucopenia mai persista la aproximativ 50% din porcii bolnavi. Numarul trombocitelor scade de asemenea in pesta porcina Intrucat nu exista niciun remediu sau vaccin impotriva pestei porcine, crescatorii de porci din China si din intreaga lume monitorizeaza progresul vaccinului. Intr-o lucrare publicata in martie, cercetatorii chinezi de la Institutul de Cercetari Veterinare Harbin, parte a Academiei Chineze de Stiinte Agricole (CAAS), au declarat ca un vaccin pe.

Listen to Audiobooks by John Pest

  1. NU EXISTA SPECIALISTI IN PESTA PORCINA AFRICANA NICAIERI IN LUME. BOALA POATE FI DOAR DIAGNOSTICATA. a leziunilor anatomopatologice, a rezultatelor examenelor specifice de laborator. Totodată, medicii veterinari au competenţe dobândite pentru prevenirea, controlul şi combaterea bolilor, inclusiv pentru pesta porcină africană, se.
  2. area foarte atenta este necesara pentru diferentierea celor doua boli. Din punct de vedere clinic, boala evolueaza pe o perioada mult mai scurta (2 zile, spre deosebire de 7 zile) spre deosebire de pesta porcina clasica. Descoperirile macroscopice din timpul necropsiei sunt similare, dar mai severe decat cele din pesta.
  3. PPA in Romania: 101 focare pesta porcina africana active. 09-07-2021 Porcine. La data de 08.07.2021 sunt active un numar de 101 focare pesta porcina africana (PPA), din care 2 focare in exploatatii comerciale si 1 focar in exploatatii comerciale de tip A, fiind afectate un numar de 45.227 porcine (animale afectate din focarele active). Mai multe>>
  4. INFORMARE catre CETĂȚENII ORAȘULUI ȘTEFĂNEȘTI Având in vedere focarul de PESTA PORCINA AFRICANA confirmat in data de 08.04.2020 la un porc mistret ucis in localitatea Valea Mare , Oras Stefanesti, FV 28 Dârmănești gestionat de AJVPS Arges, vă informăm de necesitatea respectării cu strictețe a tuturor măsurilor de biosecuritate la nivelul exploatațiilor nonprofesionale.
  5. Pesta Porcină Africană (PPA) reprezintă o boală virală cu importanță deosebită pentru sectorul de creștere Manual-Operational-Pentru-Interventia-in-Focarele-De-P esta-Porcina-Africana.
  6. DATE PRIVIND ETIOLOGIA, SIMPTOMATOLOGIA SI DIAGNOSTICUL PESTEI PORCINE AFRICANE 1.1 DATE GENERALE Pesta porcina africana, numita si febra porcina africana sau boala lui Montgomery, este o boala virala hemoragica febrila extrem de contagioasa si foarte severa a porcilor domestici si mistretilor, cauzata de un virus ADN dublu catenar din familia.

Veterinarii români: Nu există în nicio țară specialiști în pesta porcină africană. 29.08.2018 23:40. Colegiul Medicilor Veterinari din România (CMVR) precizează, într-un comunicat remis miercuri, că nu există în nicio ţară medici veterinari specialişti în pesta porcină africană şi niciun medic veterinar nu este specialist. Pesta porcină africană Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a fost anunțată de faptul că au fost găsite două cadavre de porci domestici, în vârstă de Pesta porcină africană Oficial Media Pesta porcină africană Un nou caz de pestă porcină africană a fost confirmat în Vaslui. Potrivit Cancelariei Prefectului, este vorba despre un porc mistreț pe Fondul de Vânătoare 2 Negrești. Centrul Local de Combatere al Bolilor la nivelul județului Vaslui a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) în suspiciune la porcii.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor este in stare de alerta maxima si a luat toate masurile impuse de legislatia sanitara veterinara privind Pesta Porcina Africana. ・ A fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, in care s-au prezentat si dezbatut toate masurile de combatere a Pesta Porcina Africana Mentionăm ca la această dată, Pesta Porcina Africana nu evoluează in judetul Bacau. În cadrul măsurilor de supraveghere sanitara veterinară a efectivelor de suine sălbatice si domestice, D.S.V.S.A. Bacău a recoltat, de la începutul anului 2018, probe provenite de la : - 74 porci domestici morti, - 49 porci bolnavi Acești medici veterinari au recomandat aceleași măsuri care sunt menționate în prevederile legislative din România. Toți acești medici veterinari au recomandat să se respecte legislația europeană specifică pentru pesta porcina africana și strategia UE privind această boală

Colegiul Medicilor Veterinari din România (CMVR) precizează, într-un comunicat remis miercuri, că nu există în nicio ţară medici veterinari specialişti în pesta porcină africană şi niciun medic veterinar nu este specialist într-o anumită boală Alertă de pestă porcină. DSVSA Argeș, anunț oficial. În contextul în care, la nivelul întregii țări, au fost depistate sute de focare de pestă porcină, iar peste 140.000 de porci au fost sacrificați, Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș a făcut astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, următorul anunț Având în vedere evoluţia focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României, Prefectura Argeș transmite că pe teritoriul județului, la data de 11 septembrie, nu există nicio suspiciune de Pestă Porcină Africană Cine cauzează pesta porcină africană? Pesta porcină africană este cauzată de un virus cu lanţ dublu de ADN, unic, cu caractere de Iridoviridae şi Poxviridae, fiind foarte rezistent şi stabil în mediu. Cît. de mult durează de la infectarea porcilor, până la apariţia semnelor de boală

Pesta porcina africana este o boala virala a porcinelor domestice si salbatice, cu evolutie rapida si mortalitate de 100% pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor masuri de protectie la venirea in contact cu animalele sanatoase Pestă porcină africană - Citeste cele mai noi informatii si ultimele stiri despre cazuri de pesta porcina africana in Romania si in lume

Desi Romania se afla in plina epidemie de pesta porcina africana, efectele fiind dramatice, Guvernul Dancila a votat in Consiliul Uniunii Europene (UE) reducerea fondurilor pentru fermierii afectati, in bugetul UE 2019, afirma europarlamentarul Siegfried Muresan. - Toate articolele Ziare.com pe tema: Rectificare bugetara pesta porcina Pesta porcină africană (PPA) este o boală infecțioasǎ devastatoare, de obicei mortală, a porcilor și a mistreților, pentru care nu există vaccin. Din cauza bolii, populațiile de mistreți pot să scadă în mod semnificativ. sau chiar să dispară. Transmiterea se poate face prin contactul direct al porcilor sănătoși sau al.

După pesta porcină, tuta absoluta face ravagii. Medicii veterinari sunt absolvenţi care au competenţe dobândite în urma studiilor pentru examinarea animalelor, pentru diagnosticarea unei boli pe baza semnelor clinice, a leziunilor anatomopatologice, a rezultatelor examenelor specifice de laborator Colegiul Medicilor Veterinari din România (CMVR) precizează, într-un comunicat remis miercuri, că nu există în nicio ţară medici veterinari specialişti în pesta porcină africană şi niciun medic veterinar nu este specialist într-o anumită boală. Nu există în nicio ţară din lume medici veterinari specialişti în pesta porcină africană, cum nu există niciun medic.

Un alt motiv pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind cresterea nivelului de risc pentru pesta porcinã africanã, a mai transmis Cancelaria Prefectului Vaslui. Pesta porcină africană (PPA) este o boală infecțioasǎ devastatoare, de obicei mortală, a porcilor și a mistreților, pentru care nu există vaccin Aceastã decizie a fost luatã pentru a facilita cetãtenilor fie accesul la informatii, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul sigurantei alimentelor. Un alt motiv pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alertã privind cresterea nivelului de risc pentru pesta porcinã africanã 25 mai 2021 SUSPICIUNE.Pe 24 mai, Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Sigurantã Alimentelor Iasi, a suspicionat prin buletin de analizã, un caz de pestã porcinã africanã la porcii domestici dintr-o gospodãrie aflatã pe raza localitãtii Lunca Banului, zona Husi. Sunt foarte multe focare de pestã porcinã în judetul Vaslui, aproape sãptãmânal una sau douã localitãti [ Cum a ajuns pesta porcină africană în gospodăria unui prahovean din Poienarii Rali! 10 iulie 2019 Administratie Lasă un comentariu Autorităţile prahovene sunt în alertă după ce a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane la un porc din gospodăria unui cetățean din Poienarii Burchii, sat Poienarii Rali In data de 12.05.2021, Institutul National de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti, a confirmat prin buletin de analiza, un caz de pesta porcina africana la un porc mistret, gasit mort de către doi reprezentanti ai Politiei de Frontiera Vaslui pe raza Fondului de Vanatoare 24 Poganesti apartinand de AJVPS Vaslui, in zona inundabila a raului Prut din localitatea Chersacosu, Comuna.

Pozitia Colegiului Medicilor Veterinari din Romania legata de declaratia in Romania nu exista specialisti si facultati care sa pregateasca specialisti in pesta porcina africana. Nu exista in nicio tara din lume medici veterinari specialisti in pesta porcina africana, cum nu exista niciun medic veterinar specialist intr-o anumita boala NU EXISTA SPECIALISTI IN PESTA PORCINA AFRICANA NICAIERI IN LUME. BOALA POATE FI DOAR DIAGNOSTICATA. 31 august 2018. 9. a leziunilor anatomopatologice, a rezultatelor examenelor specifice de laborator. Totodată, medicii veterinari au competenţe dobândite pentru prevenirea, controlul şi combaterea bolilor, inclusiv pentru pesta porcină. ANSVSA anunta ca in conditiile extinderii pestei porcine in UE, harta restrictiilor sufera modificari. 29.10.2019, 20:28 Sursa: mediafax.ro. Europene votata de Parlament prevede acordarea a 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectati de pesta porcina africana, bani care, in mare pare vor ajunge la fermierii romani. Conform datelor ANSVSA din 18 noiembrie, pesta porcina africana (PPA) evolueaza in prezent, in Romania, in 260 de localitati din 26 de judete, cu un numar de 792 de focare (dintre care 17 focare in exploatatii comerciale si cinci focare in exploatatii de tip A), iar in alte opt judete exista doar cazuri la mistreti

Ce restricții aduce în Timișoara noul focar de pestă porcină africană din județ? De către. Cristian Mirt. -. 29.05.2020. 1372. După ce a fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană în județul Timiș, la Fondul de vânătoare nr. 61 Moșnița, unde au fost găsiți doi mistreți morți, ai căror analize pentru postă. Corpul de control al prim-ministrului a constatat în urma verificărilor efectuate în mai multe judeţe că ANSVSA, prin DSVSA judeţene, nu a respectat prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane ('Programul naţional'), ca urmare a faptului că au fost achiziţionate doar cinci din opt incineratoare mobile

Pestă porcină africană - Wikipedi

Pesta Porcina Africana - Transmitere / Simptome / Diagnoza

Având în vedere evoluţia focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României, Instituţia Prefectului - Judeţul Argeş vă informează: Pe teritoriul judeţului Argeş, la data de 11 septembrie 2018, nu există nicio suspiciune de Pestă Porcină Africană. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor este în stare de alertă maximă şi a luat toate. În data de 19 octombrie 2019 se confirma prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii din exploatatia comerciala detinuta de SC Agrouniversal Ulmeni SRL din localitatea Ulmeni, județul Călărași. Exploatatia de porci este o ferma comerciala de crestere si ingrasare, in care sunt detinuti pana la 5.000 capete porci. DSVSA Calarasi prin serviciile de specialitate a [ Colegiul Medicilor Veterinari din România îl taxează pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a declarat că România nu poate face față epidemiei de pestă porcină pentru că în România nu există specialişti şi facultăţi care să pregătească specialişti în pesta porcină africană

Pesta Porcina Noutati in Tratament Si Profilaxi

Vaccin împotriva pestei porcine africane - Agrimane

A rãmas fãrã porcii din bãtãturã, din cauza pestei porcine, în prag.. Pesta porcina: fonduri europene pentru Romania. Conform ministrului Agriculturii, Petre Daea, Romania a obtinut un angajament din partea Comisiei Europene, potrivit caruia vor fi alocate fonduri catre zonele afectate de pesta porcina africana, noteaza Agerpres. Am obtinut ceea ce trebuia, adica angajamentul comisarului Hogan fata de Romania.

Acest proiect trateaza Analiza privind gradul de risc pentru aparitia pestei porcine africane in Romania. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier docx de 24 de pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca Pasteureloza la porc este una din bolile rosii : apar modificari de tip hemoragic - ectazii ale capilarelor cutanate, fie cianoza, fie hemoragii propriu-zise. Printre bolile rosii se numara si pesta porcina (africana), dermatita eritematoasa din rujet. Septicemia hemoragica a porcului este o boala de purtator (se descopera de obicei la.

La începutul lunii iunie sunt active 184 de foccare de pestă porcină africană. Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook Facem apel din nou, pe acesta cale la cetãteni, crescãtori de porcine, sã anunte de urgentã medicul veterinar în situatia în care apar modificãri în statusul de sãnãtate al porcinelor din gospodariile proprii sau apar cazuri de mortalitate în randul porcinelor Focar de pestă porcină la Sohatu FOTO Shutterstock. Focar uriaş de pestă porcină africană în comuna Sohatu1 Un număr de 11.707 porcine infestate vor fi eutanasiate. Autorităţile judeţene au instituit o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri. Ştiri pe aceeaşi temă. Peste 20.000 de porci, de la una dintre cele mai.

Nu Exista Specialisti in Pesta Porcina Africana Nicaieri

Orban: Ţări precum Polonia, Ucraina şi Lituania au reuşit să ţină sub control pesta porcină africană, în timp ce în ţara noastră în doar două luni s-a ajuns la 732 de focar Romania nu este izvor de pesta porcina, dar este in razboi cu aceasta boala pe un front de aproape 1400 de km la granita de rasarit a Uniunii Europene. Nu am fost, nu suntem si nu vom fi aparatorii pasivi ai acestei frontiere, nu suntem in situatia capitularii in fata acestui virus cum de altfel nu am fost in fata altor evenimente, dar. În data de 20.07.2021, Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași , a suspicionat prin buletin de analiză, un caz de pestă porcină africană la porcii domestici dintr-o gospodărie aflata pe raza localității Cristești, comuna Puiești , județul Vaslui

Nicolae Ciupe, seful de compartiment, spune ca s-a extins apoi gama de analize cu tehnologia polimerizare in lant si la produse de origine animala, de pilda pentru depistarea unor boli cu impact economic, cum ar fi pesta porcina clasica, pesta porcina africana, gripa aviara Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Iasi a confirmat, ieri, prin buletin de analizã, aparitia unui nou caz de pestã porcinã africanã la un porc mistret din Fondul de vânãtoare nr. 37 din zona Cârja, acolo unde au mai evoluat alte 6 cazuri pozitive. Astfel, la solicitarea DSVSA Vaslui, subprefectul Narcis Poianã a convocat 12 ianuarie 2021. BOALÃ. Trei noi cazuri de pestã porcinã africanã au fost confirmate în judetul Vaslui, potrivit Cancelariei Prefectului Vaslui. Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Iasi a confirmat douã cazuri de pestã porcinã africanã (PPA) la porcii mistreti vânati pe Fondul de Vânãtoare 37 Cârja Pesta porcina clasica. Pesta porcina africana. 2 Influența aviara. 2 Pseudopesta aviara. 2 Rabia. 2 Boala lui Aujeszky. 2 Tuberculoza (Generalități). 2 Tuberculoza bovina. 2 Paratuberculoza rumegătoarelor. 2 Encefalopatia spongiformă bovina. Scrapia. 2 Anemia infecțioasa ecvina. Leucoza enzootica bovina 2 Blue tongue. Boala cu virusul.

Pesta porcina africana - ferma

Pesta porcina africana (PPA) se afla pe lista A a OIE. Este contagioasa si extrem de periculoasa. Timp de mai multi ani, numai fermele din Pirbright, Spania, Portugalia si Africa de Sud au prezentat interes fata de virus, avand resurse limitate pentru achizitionarea vaccinurilor, insa odata cu patrunderea bolii in Europa, acest aspect s-a schimbat In data de 27.04.2021, Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, a suspicionat prin buletin de analiza, un caz de pesta porcina africana la porcii domestici dintr-o gospodarie aflata pe raza localitatii Bacani, din comuna Bacani, judetul Vaslui

DIRECTIA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMETELOR CALARASI IN ALERTA DATORITA FOCARULUI DE PESTA PORCINA AFRICANA IN EXPLOATATIE COMERCIALA DE SUINE Informare de presă În data de 22 ianuarie 2021 a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii din exploatatia comerciala detinuta de SC Nutricom SA adresa localitatea Ferma 3 Modelu, judetul Calarasi. [ Singura posibilitate de diagnostic diferenţial între Pesta porcina africana şi Pesta porcină clasică este identificarea virusului. Se impune recoltarea de probe pentru diagnosticul de laborator. Toate animalele suspecte trebuie ucise şi distruse, conform legislaţiei în vigoare, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat la. Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat la 2 porci domestici găsiți morți în extravilanul localității Ghiroda, proprietarul fiind necunoscut. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş a instituit zonele de protecție și supraveghere, după cum urmează: 1. Zonă de protecție (0 - 3 km) în jurul focarului, pe raza localităților: Ghirod Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez

Pesta Porcina Africana - Transmitere / Simptome / Diagnoz

Măsuri impuse de DSVSA Argeș pentru protecția împotriva

Urmare aparitiei unui focar de pesta porcina africana pe teritoriul tarii, in Satu Mare, prefectul judetului Botosani a reactivat Comitetul Local de Combatere a Bolilor. In cadrul acestei intruniri, care s-a desfasurat la Institutia Prefectului, membrii comitetului au dispus mai multe masuri si au intarit starea de alerta maxima. In conditiile in care s-a pus [ Branescu (ANSVSA): Romania va aborda tema biosecuritatii intr-un sistem integrat si pe specificul tarii; pesta porcina africana a fost, este si va fi de actualitate in UE Data publicarii: 16-12-2018 | Economie. Prin

Pe teritoriul judetului Calarasi la data de 06.08. 2019 evolueaza pesta porcina africana (PPA) in 10 exploatatii nonprofesionale de suine , astfel: 2 focare in comuna Perisoru - sat Marculesti si fosta ferma Prodasem Jegalia 2 focare in Dorobantu, comuna Dorobantu 2 focare in Varasti, comuna Dorobantu 1 focar i comisia europeana pesta porcina africana programul national de dezvoltare rurala petre daea Comisia Europeana priveste cu foarte multa ingrijorare evolutia pestei porcine in Romania, motiv pentru care a decis demararea unui audit in luna octombrie, a declarat un reprezentant al CE pentru Mediafax În data de 22 ianuarie 2021 a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii din exploatatia comerciala detinuta de SC Nutricom SA adresa localitatea Ferma 3 Modelu, judetul Calarasi. Exploatatia de porci este o ferma comerciala de crestere si ingrasare suine, in care sunt detinuti pana la 19900 capete porci. DSVSA Calarasi prin [ operational pentru pesta porcina africana. A fost identificata zona de supraveghere raportata din punctul de diagnosticare a focarului. Localitatile care fac parte din aceasta zona sunt: Tantava, Gradinari, Buturugeni, Zorile, Posta, Draganescu, Mihailesti, Popesti si Novaci ORDIN 486 17/12/2001 - Portal Legislativ. ORDIN nr. 486 din 17 decembrie 2001 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind acţiunile sanitare veterinare obligatorii în domeniul sănătăţii animalelor, ale căror cheltuieli sunt suportate de către proprietarii animalelor. EMITENT

(Pdf) Pesta Porcină Africană - Actualităț

Analiza privind gradul de risc pentru aparitia pestei

101 de focare de pesta porcina africana, active la nivel national publicat 2021-07-11 23:31:26 ( Puterea ) Un numar de 101 de focare de pesta porcina africana (PPA) erau active la nivel national, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara VETERINAR a si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) Pesta porcina clasica 8. Anemia infectioasa ecvina 9. Boala Aujeszky 10. Salmonelozele aviare 11. Loca americana şi bolile virotice ale albinelor 12. Varooza albinelor 13. Pesta porcina africana 14. Pesta bovina 15. Pesta ecvina 16. Pesta rumegatoarelor mici 17. Pesta aviara (influenţa aviara) 18. Stomatita veziculoasa 19. Pleuropneumonia.

Veterinarii români: Nu există în nicio țară specialiști în

Pesta porcina africana ameninta romania. virusul mortal se apropie tot mai mult de tara noastra! Din Diverse Pesta porcina africana, o afectiune care se transmite la om prin consumul de carne de porc infestata, a fost depistata in mai multe tari din UE si pare sa se apropie de Romania, avertizeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara.